A menyasszonyi csokor
menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor elengedhetetlen kelléke az esküvőnek, kiegészítője a ruhának.
Régen gyógynövényekből készült, ma már ezernyi színben pompázó, illatos friss virágból.

A csokrok összeállításában csak a kreativitás és a képzelet szab határt, de előnyös, ha passzol a dekorációhoz, illik a ruhához, harmonikusan illeszkednek egymáshoz a színek és a stílus.

Ahogy a divat, úgy a menyasszonyi csokortrend is minden évben változik.
Divat volt már a túlméretezett, ezernyi színben pompázó menyasszonyi csokor, de egyetlen szál virággal a kezükben is vonultak már a menyasszonyok az oltárhoz.
Találkozhattunk már a minimalista stílusú, a bohó stílusú, a természet közeli vadvirágokból, vagy a csupa zöldből készült menyasszonyi csokorral is.

Soha nem megy ki a divatból a gömbcsokor, a csepp alakú, és a vízesés alakú, a Bidermeier csokor, de trendi volt már a menyasszonyi koszorú a fejre téve, vagy lazán a kézben tartva, vagy épp a kosaras csokor.
Vagányabb menyasszonyok választhatnak különleges formájú csokrot, mint a legyező csokor, kúp csokor, holdsarló csokor, jogar csokor.

Színekben is igazán változatos képet mutatnak a csokor trendek.
A merész és élénk színek, a nude színek, az egyszínű, monokróm csokrok, a pasztell tónusok mind megállják a helyüket az esküvői dekorációban is és a menyasszonyi csokorban is.
Ha törekedtek a színek harmóniájára, akkor a menyasszonyi csokorba kerülő színt, vagy színeket, vagy annak valamely árnyalatát használjátok a vőlegény kitűzőn, az asztaldíszeken, a szék masnikon, a padsorok díszítésén, a menü kártyán, a meghívón, a boldogságkapun, az ültető kártyán és táblákon is.

Ötletek csokorválasztáshoz

A menyasszonyi csokortrendektől függetlenül olyan csokrot válassz, ami valóban tetszik, és az egyéniségednek, elképzeléseidnek megfelelő.

Változatos virágokból, izgalmas formákból és színekből válogathatsz, akár egyéb kiegészítőkkel is feldobhatod a csokrot, mint az organza, vagy csipke anyag, a virágokra ragasztható flitterek, gyöngyök.

A csokrod passzoljon a menyasszonyi ruhádhoz. Egy dekoratív, díszes ruhát egy letisztult, minimalista csokor emel ki, míg egy szerényen díszített ruha mellé egy nagyobb színes csokor is mutatós.

A csokor formája előnyösen befolyásolhatja a testalkatodat.
A magas, vékony hölgyeknek jól áll a gömbcsokor, a vízesés alakú csokrok nyújtják az alakot, a csepp alakú csokrok optikailag karcsúsítanak.

A csokrok formája, a virágok mennyisége befolyásolja a súlyt. A sok virágból álló nehéz csokor kényelmetlenné válhat az egész napos kézben tartás esetén.

Fontos, hogy a csokor tartós legyen, extrém körülmények között is meg őrizze eredeti szépségét, formáját.
Mivel végig kíséri a menyasszonyt a nagy nap minden pillanatában, ellen kell, álljon a hőmérsékletnek, a kézben tartásnak, a fotózáson történő pakolászásnak.

A legtöbb menyasszony az élő virágot kedveli, de választhatsz örök csokrot is, amely sosem hervad el.
Az örök csokor alapanyaga lehet szárított virág, selyemvirág, habvirág, organza, csipke, zsákvászon, papír, bross, ékszerek.

A leggyakrabban választott virág színek: fehér, barack, rózsaszín, narancssárga, lila, mályva, piros, bordó, zöld.
Lényeges hogy a csokor és a dekoráció színei harmóniában legyenek.

Válaszd a kedvenc növényeidet a csokorba, de figyelj arra, hogy évszakonként változnak, a szezonális virágok. Egy tavaszi csokor esetén más virágok jönnek szóba, mint egy őszi vagy téli menyasszonyi csokor esetén.
Vannak olyan virágok, melyek szinte bármely évszak esküvőjén visszatérő vendégek, mint például a rózsa.
Merész, különc, vagy épp meghökkentő csokor készíthető zöldségekből vagy gyümölcsökből is.

Jelentős mennyiségű virágra van szükség egy esküvő esetén, ezért érdemes választani egy ügyes kezű virágkötő szakembert, aki az esküvőre elkészíti nektek az összes virágdekorációt. Beleértve a szülőköszöntő csokrot, a koszorúslányok csokrát, vagy csuklódíszét, a vőlegény és a tanuk kitűzőjét, a dobócsokrot, az élővirágos dekorációt és az autódíszt is.

Ma már nem csak a Magyarországon termő virágokból választhatnak a menyasszonyok, számos szállítmány érkezik külföldről, így lehetőség van rá, hogy a dekoráció vagy a csokor ne csak a szezonális virágból készülhessen.
A fantáziátoknak, és az álmaitoknak csak a pénztárcátok szab határt.
Ha viszont korlátozottan áll rendelkezésre a virágra szánt pénz, akkor a virágkötő tud ajánlani a választott virág helyett alternatívákat.

csokor6
csokor10
csokor22
csokor4
csokor2
csokor16
csokor8
csokor7
csokor15
csokor 18
csokor3
csokor5
csokor9
csokor11
csokor